1
  Locatie

Bellevue ligt aan het eind van de Badweg ten westen van het dorp Hollum. Deze weg was vroeger de doorgangsroute naar het voormalige dorpje Sier. Momenteel is het één van de laatste huizen aan de West-kant van het eiland.

1


1

Op nog geen 100 meter afstand ligt, achter de duinen, het prachtige Amelander strand. Aan deze kant van het eiland is echter geen bewaking bij het baden. De wisseling van de getijden zorgt echter voor een sterke stroming tussen de eilanden Terschelling en Ameland, zodat het 'diep' baden op dit westelijke punt gevaarlijk kan zijn.

Het bewaakte zwemstrand ligt ten noorden van het huisje voorbij de vuurtoren. Over het strand kan men dit lopend binnen ongeveer 15 -20 minuten bereiken.

Ongeveer 750 meter ten zuiden van het huisje ligt het Paardengraf, de laatste rustplaats van de paarden die omgekomen zijn tijdens de reddingsactie in 1979.

1

Nog iets zuidelijker is de overgang waar traditioneel de reddingsboot te water gelaten wordt.Het huisje staat aan de westkant van het eiland. In de directe omgeving staat de bekende vuurtoren. Het dorpje Hollum ligt op ongeveer 1 kilometer afstand van de woning. Hier bevindt zich een supermarkt met een breed assortiment. In het dorp is een prima snackbar De Fretpot. Ook treft u een pizzeria, Mexicaans restaurant en diverse andere eetgelegenheden aan.

In het dorp zijn nog diverse andere leuke winkeltjes te vinden.
Hollum heeft twee musea; het Oudheidskundig museum en het Reddingsbootmuseum. Enkele keren per jaar rukt de inmiddels traditionele paardenreddingboot nog uit, in het VVV krantje staan de juiste data met tijden. (www.ameland.nl)


Adres Vakantiewoning Bellevue
Badweg 43
Hollum Ameland


Grotere kaart weergeven

     
   
 

Vakantiewoning Bellevue Badweg 43 Hollum Ameland

 
2010 © powered by strikingdesign.nl